Nově na dotaci dosáhnou i obce

krimiI v letošním roce budou moci žadatelé čerpat dotace Karlovarského kraje na projekty, které vedou k potlačování kriminálních a sociálně patologických jevů a zvyšují pocit bezpečí občanů. V krajském dotačním programu je na to vyčleněna částka 1 milion korun.


Příjem elektronických žádostí probíhá v termínu do 28. ledna 2019. „Žádat o dotace mohou kromě nestátních neziskových organizací nově také obce. Okruh žadatelů jsme rozšířili z toho důvodu, aby i obce samy mohly více předcházet kriminalitě na svém území podle toho, jaké jsou právě jejich aktuální potřeby,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis.  Žadatel může podat maximálně dvě žádosti najednou s tím, že minimální výše dotace v jednotlivém případě činí 20 tisíc korun, naopak maximální výše dosahuje 200 tisíc korun.

Program podporuje široké spektrum kriminálně preventivních aktivit. „Může jít o studie bezpečnosti, průzkumy pocitu bezpečí občanů v obci, workshopy pro mládež, seniory i širokou veřejnost na téma kyberšikany či finanční gramotnosti, školní nácvik obrany proti ozbrojenému útočníkovi, příměstské tábory a pobyty pro děti ze znevýhodněných rodin i další akce,“ upřesnil Petr Kubis.                             

Dotace poskytnuté v rámci tohoto programu smí být použity výlučně na neinvestiční výdaje. (kvk)

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji