Čtvrt miliardy do dopravy

rozbita silnice 3Do rozpočtu Pardubického kraje díky zlepšenému výběru daní přibylo na začátku roku více než půl miliardy korun. Rada kraje schválila na investiční akce 323 milionů korun. Nejvíce peněz, celkem 250 milionů korun, míří do oblasti dopravy.

Největší část peněz bude investována do stavebních akcí. Jedná se o modernizace silnic II. a III. třídy, řešení havárií sesuvů svahů, mostů a opěrných zdí a výsadby zeleně. Část peněz zamýšlíme investovat do strojního vybavení a budov v majetkové správě Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Dále například do sociálního zařízení včetně šaten ve Svitavách nebo nové haly na sůl v Žamberku,“ sdělil Michal Kortyš, náměstek hejtmana odpovědný za dopravu. 

V tuto chvíli není schválená konečná podoba seznamu investičních aktivit.  Modernizace by se však měly dočkat silnice II/32246 od železničního přejezdu v Hrochově Týnci po Podbor, rekonstrukce silnice III/362 Letohrad – Kunčice. Dále by se mělo stavět v místní části města Dašice Zminný na silnici III/32243 a III/32245.  Opravy by se měly týkat například opěrné zdi Svařeň, Borová. Mostů Pohránov, Dolní Dobrouč a Třebářov. Vyřešit by se měl sesuv skalního masivu Svobodné Hamry. V součinnosti s ŘSD dojde k úpravě křižovatky silnice I/36 s ulicí Dašická v Pardubicích.

Tak jako v loňském roce, tak i letos jsme se s panem hejtmanem dohodli uvolnit 40 milionů na lokální velkoplošné výspravy nejvíce poničených silnic na základě požadavků vedení obcí a doporučení vedoucích údržby napříč Pardubickým krajem,“ doplnil Kortyš. (pak)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji