Po dětské chirurgii půjde k zemi i budova jídelny

nemocnice chirurgie bouraniStavba centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici způsobí v areálu řadu změn. Tou první bylo zbourání budovy bývalé dětské chirurgie. Další změnou, která se dotkne především zaměstnanců, bude přesun stravovacího provozu z budovy, která rovněž uvolní místo připravované největší krajské investici.

 „V souvislosti s projektem Centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici bude nutné zbourat budovu č. 15, ve které je v tuto chvíli umístěna mimo jiné také jídelna zaměstnanců nemocnice. Původně jsme plánovali její přesun do budovy centrálního příjmu, což však není možné z důvodu nárůstu strojoven pro čisté provozy,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „S vedením nemocnici jsme se domluvili na rekonstrukci stávající budovy č. 47, kde je v současné době kuchyň, tak aby zde bylo možné zde umístit také jídelnu. Předpokládané náklady investičního záměru včetně projektové dokumentace a souvisejících služeb činí 33 milionů korun včetně DPH,“ sdělil hejtman Netolický.

Budova č. 47 byla postavena v roce 2000 pro stravovací provoz nemocnice a výrobu dvou tisíc jídel denně. „Stávající technologie je za hranicí své životnosti, její modernizace je žádoucí také v zájmu lepší kvality podávaných jídel. V prvním podlaží bude nově varna, mytí stravovacích tabletů s tím, že původní umístění šaten personálu se nezmění. Ve druhém patře pak bude umístěna jídelna zaměstnanců, studená kuchyň a distribuce stravovacích tabletů do vyhřívaných skříní,“ řekl krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr.

Náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek dodal: „Projektová dokumentace, jejíž náklady jsou zahrnuty v celkové předpokládané ceně, je zajišťována Nemocnicí Pardubického kraje a.s. V tuto chvíli probíhá výběr projektanta tak, aby na sebe všechny investice spojené s centrálním příjmem plynule navazovaly,“ sdělil Roman Línek. (pak)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji