Šimek vítá rozhodnutí vlády přidat na brněnské motorky

motorkyPo mnoha jednáních dnes Vláda ČR na svém jednání znovu otevřela téma dofinancování zalistovacího poplatku na Grand Prix ČR. Vedení kraje bylo informováno o rozhodnutí, že v letošním roce přidá vláda ze státního rozpočtu prostřednictvím dotace z ministerstva pro místní rozvoj částku v celkové výši 55 milionů korun (původně schválených 39 + 16).

Chtěl bych poděkovat vládě, že na základě argumentů, které jsme v posledních měsících k financování Moto GP předkládali ministrům, se nakonec toto téma znovu dostalo na program jejího jednání. Je to dobrý signál pro všechny, kteří za zachování Velké ceny v Brně a v České republice bojují. Město i kraj na konci června schválí navýšení stávající podpory celkově o 5 milionů korun, a to společně s částkou 55 milionů od státu pokryje převážnou část zalistovacího poplatku. Nicméně jsme i nadále připraveni jednat zejména o systémové podpoře tohoto prestižního závodu,“ dodal hejtman Šimek.

Před několika týdny to vypadalo, že je Grand Prix ČR ve slepé uličce. Jsem přesvědčena, že jednat a diskutovat má vždycky smysl a jsem velmi ráda, že se nám podařilo vládu přesvědčit. A je potřeba také poděkovat týmu v čele s Petrem Vokřálem, kteří problematice financování MOTO GP v uplynulém období věnovali mnoho úsilí. Moto GP svým významem přesahuje hranice jižní Moravy, jde o akci na úrovni ČR, to je potřeba si znovu připomínat. Proto tento krok vidím jako dobrou zprávu do budoucna, a to nejen pro Velkou cenu. I na základě této zkušenosti věřím, že i moje rozhodnutí ukončit od července svoje působení jako náměstkyně hejtmana a soustředit se zejména na komunikaci kraje s parlamentem a vládou i v dalších tématech, je správné a užitečné,“ řekla náměstkyně hejtmana Taťána Malá. (jmk)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji