Kruháč v Dobrušce je hotový o měsíc a půl dřív

kruhac dobruskaNová okružní křižovatka bude průjezdná již od nedělního večera 1. září. Práce tak budou hotové o měsíc a půl dříve, než byl plánovaný termín dokončení. Vzniklý dopravní uzel definitivně skoncuje s objížďkami a dlouhými kolonami. „Stavěli jsme nepřetržitě ve dvanáctihodinových směnách včetně víkendů a sešel se tu mimořádně sehraný a zkušený tým pod vedením vedoucího výroby Martina Hajtmana a stavbyvedoucího Vojtěcha Kurfiřta,“ říká výkonný ředitel stavební společnosti SOVIS CZ Pavol Pecha.

Na stavbě za 22,5 milionů korun pracovali silničáři od druhé poloviny března. Dokončení prací bylo původně plánováno na polovinu října. Spolu s křižovatkou vznikly zároveň i chodníky a parkoviště s vodovodem a veřejným osvětlením, které financovalo město Dobruška. Vnější průměr nové křižovatky je 35 m a protínají ji dva osvětlené přechody pro chodce. Do začátku letních prázdnin zde dopravu řídili regulovčíci a semafory. Během léta byla křižovatka průjezdná jen pro hasiče nebo zdravotníky a ostatní řidiči byli odkázáni na objízdné trasy přes okolní obce. Místní obyvatelé měli vytyčené objízdné trasy vnitřním městem. Křižovatka leží na dopravním tahu do automobilky v Kvasinách a v časech průjezdu těchto zaměstnanců znamenala pro všechny opakovaně nepříjemné zdržení. Kvůli enormnímu provozu zde docházelo k velkému počtu nehod. Nová podoba dopravního uzlu zajistí plynulý průjezd a vyšší bezpečí všech účastníků provozu, včetně dětí z blízké základní školy. „Jsme moc rádi, že se nám povedlo stavbu dokončit ještě před začátkem školního roku. Myslím, že tím uděláme radost spoustě řidičů,“ říká Pavol Pecha. (nav)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji