Čunek: Počet pozitivně testovaných je velmi malý

laboratorVe Zlínském kraji byly dnes, v neděli 15. března 2020 potvrzeny během dopoledne další dva případy na nákazu novým typem koronaviru. Jedná se o dva muže z Uherskohradišťska, kteří mají kontaktní anamnézu.

Ve Zlínském kraji má aktuálně potvrzenou nákazu novým typem koronaviru 11 osob z Uherskohradišťska a 4 osoby ze Vsetínska. Na Kroměřížsku ani Zlínsku nejsou zatím žádné potvrzené případy. Souhrnně se jedná se o 7 mužů a 8 žen, z toho se v 10 případech jedná o cestovatelskou anamnézu a v 5 případech o kontaktní přenos od pozitivně nemocného. Všichni jsou v domácím léčení,“ informoval hejtman Jiří Čunek s tím, že počty nakažených osob dle věkových kategorií jsou následující:

 

  0 - 14 let         2 osoby

15 - 24 let         3 osoby

25 - 34 let         4 osoby

35 - 44 let         2 osoby

45 - 54 let         2 osoby

55 - 64 let         2 osoby

     65+ let         0 osob

V tuto chvíli ještě nemůžeme hýřit velkým optimismem, ale skutečně mám radost, že z nejohroženější skupiny 65+ nikdo infikován v našem kraji není a počet pozitivně testovaných je velmi malý. Moc děkuji všem za dodržování hygienických opatření, protože pak se nám vše podaří dobře zvládnout,“ uvedl hejtman Čunek. 

Vývoj nákazy ve Zlínském kraji v čase:

Neděle 15. března 2020 – 2 potvrzené případy, jedná se o 2 muže z Uherskohradišťska, kteří mají potvrzené onemocnění Covid-19 kontaktním přenosem.

V pátek 13. března 2020 – 8 potvrzených případů, jedná se o 2 ženy - matku s dcerou, dále jde o tříčlennou rodinu – rodiče se synem, kteří mají vazbu na potvrzený případ z Olomouce a další 2 muže a 1 ženu. 

Ve čtvrtek 12. března 2020 - 2 potvrzené případy, jedná se o 2 ženy z Uherskohradišťska, jedna žena přicestovala z Irska, druhá žena přicestovala z Rakouska.

Ve středu 11. března 2020 2 potvrzené případy, jedná se o ženu z Rožnova pod Radhoštěm, která se vrátila z italské Val Gardeny. Průběh nemoci je velmi mírný a žena je doma. Tento případ nesouvisí s v pondělí prvním potvrzeným případem v Rožnově. A dále se jedná o muže z Uherského Hradiště.

V pondělí 9. března 2020 se potvrdila nákaza u ženy z Rožnova pod Radhoštěm. (zlk)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji