V rámci výuky postavili budovu zahradnictví

SOS Jablonec zahradnictvi 4 mediumAreál Střední odborné školy Liberec v Jablonecké ulici se rozrostl o novostavbu. Jedná se o sklad upravené zeminy, který pro školní zahradnictví postavili žáci stavebních oborů. Stavbu zahájili během červnových závěrečných zkoušek a kompletně dokončili v říjnu. Celá stavba je dílem žáků a jejich učitelů odborného výcviku.

Na stavbě se průběžně podílelo 25 budoucích zedníků, dlaždičů, strojařů a malířů. Veškerá stavební činnost proběhla v rámci výuky při odborném výcviku žáků. Celkové náklady na stavbu tak tvořil pouze materiál v hodnotě 67 000 korun,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Propojení výuky s praxí tímto způsobem považuji za skvělý nápad,“ dodal.

Žáci postupně pracovali na základech, betonových podlahách, zdivu, krovech střešní krytině, vratech a vše dokončili samostatně, bez spolupráce s jiným dodavatelem. „Zahradníci tak mají nový a prostorný sklad propařené zeminy, která je nezbytná pro odborné pěstování širokého sortimentu rostlin, který je také nabízen veřejnosti v oblíbené školní prodejně,“ doplnil ředitel školy Milan Adamec.

SOŠ Liberec je škola zaměřená na poskytování speciálně pedagogické péče v oblasti středního a středního odborného vzdělávání. Nabízí vzdělání v řadě tradičních řemeslných oborů a specifických oborech vhodných pro žáky a žákyně s kombinovaným znevýhodněním. Moderní areál školy nabízí kvalitní podmínky pro teoretickou i praktickou výuku. (lbk)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji