Mračková Vildumetzová opět předsedkyní

akcr vildumetzovaPodruhé za sebou byla do čela Rady Asociace krajů ČR zvolena hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Na pozici 1. místopředsedy byl potvrzen hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a na místech místopředsedů hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, hejtman Libereckého kraje Martin Půta a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

"Velmi si vážím velké podpory ze strany ostatních hejtmanů a hejtmanek, kterou mi na dnešním jednání vyjádřili," uvedla po volbě Jana Mračková Vildumetzová. "Výsledek volby je pro mě signálem, že uplynulé dva roky v roli předsedkyně Asociace krajů ČR přinesly jasné výsledky a zároveň je pro mě potvrzením, že hejtmani vidí smysl v tom, abychom v nastavených aktivitách pokračovali. Mou snahou po celou dobu bylo a vždy bude hájit zájmy všech krajů a naplňovat jejich společné cíle."

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji