Zlínský kraj zná své stavby roku

zlk stavbyVýsledky 17. ročníku soutěže Stavba roku Zlínského kraje byly vyhlášeny při slavnostním večeru v uherskobrodském Domě kultury. Porota, v níž figurovali zástupci krajské organizace Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR a České komory autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě a také odborní poradci z řad architektů a vedení Zlínského kraje, posuzovala celkem 48 staveb realizovaných a dokončených stavebními firmami Zlínského kraje v roce 2018, a to nejen na území regionu. Záštitu i letos převzal hejtman Jiří Čunek, který také udělil Cenu hejtmana Zlínského kraje.

Nejvyšší ocenění – Cenu GRAND PRIX architekta Pavla Nováka, která byla během sedmnáctileté historie soutěže udělena pouze pětkrát – získal projekt „Administrativní budova -  Pavilon EXPO 2015 Vizovice“. Z modulárního systému vzniklo ojedinělé, kreativní a účelné architektonické dílo přesahující svou komplexností a celkovým výsledkem regionální hranice.

Cena hejtmana putuje do Zlína: Jiří Čunek ji udělil rekonstrukci Obchodního domu Zlín.

Během večera vyznamenali představitelé Zlínského kraje také pět žáků stavebních řemeslných oborů, kteří uspěli v celostátních či mezinárodních odborných soutěžích v roce 2018.

Ocenění si odnesli:

David Šimek ze Středního odborného učiliště Uherský Brod. Za úspěchy v celostátní soutěži v oboru Instalatér získal finanční odměnu ve výši 3000 korun.

David Šejnoha a Marek Kokeš ze Střední průmyslová školy stavební Valašské Meziříčí. V mezinárodní soutěži Knauf Junior Trophy 2018 ve svém oboru Montér suchých staveb úspěšně reprezentovali Zlínský kraj a oba získali odměnu 2000 korun.

Petr Jahoda a Ondřej Klíger ze Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město, zvítězili v rámci svého oboru Truhlář v mezinárodní soutěži SUSO a oba byli odměněni částkou 1 500 korun. (zlk)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji