Kraj investuje do možné snažší evakuace léčebny

LDN RybitvíS cílem zvýšit bezpečnost a usnadnit případnou evakuaci vyhlásili radní Pardubického kraje výběrové řízení na dodavatele druhé etapy vybudování systému elektrické požární signalizace a evakuačního rozhlasu včetně stavebních úprav v Léčebně dlouhodobě nemocných v Rybitví. Předpokládaná hodnota zakázky činí osm milionů korun.

Vedle nemocnic chceme rozvíjet také léčebny dlouhodobě nemocných. Poté, co jsme dokončili první etapu zlepšení bezpečnosti, chceme pokračovat v budově A. Jsme si vědomi toho, že v léčebně jsou umístěni lidé, kteří mají zhoršenou schopnost pohybu, a proto jim touto investicí musíme jednoznačně zajistit, aby bylo vyklízení prostor v případě mimořádné události co nejrychlejší a nejjednodušší s ohledem na zdravotní stav všech pacientů,“ uvedl radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Po dokončení budou obě budovy léčebny plnohodnotně ochráněny před nebezpečím požáru, vybaveny zařízením na detekci požáru a stavebně upraveny pro bezpečnou evakuaci klientů.

Předpokládané náklady druhé etapy jsou necelých osm milionů korun. „Protože budeme stavět za plného provozu budovy, bude tak ztížený přístup na staveniště a dodavatel bude muset pracovat s ohledem na provoz tohoto zařízení. Začít by se mělo na začátku listopadu a vše hotové by mohlo být do konce března 2020,“ sdělil 1. náměstek hejtmana Roman Línek. (pak)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji