V Plzeňském kraji vyhlašovali ceny za bezpečný internet

PzK bezp intVyhlášení vítězů a předání cen úspěšným řešitelům soutěžního kvízu a vítězným školám s nejvyšší účastí jejích žáků v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet se uskutečnilo v sále zastupitelstva na krajském úřadě v Plzni.

Kraj pro bezpečný internet je projekt Asociace krajů České republiky, do kterého je zapojeno již všech 14 krajů. Záštitu nad ním převzalo Národní centrum kybernetické bezpečnosti a jeho partnery jsou například společnosti Microsoft a Gordic. Finančně byl zajištěn jednak z příspěvků krajů a dále z dotačního programu Ministerstva vnitra České republiky.

Ceny v Plzeňském kraji předávali náměstek hejtmana Ivo Grüner a za společnosti Microsoft Václav Koudele a za společnost Gordic Petra Slepičková. Společnosti Microsoft a Gordic dodaly pro vítěze věcné ceny, Plzeňský kraj věnoval finanční odměny zúčastněným školám, nově také vítězům novinky loňskéhoho ročníku nadstavbového Kvízu PLUS. Na krajském úřadě si hodnotné ceny spolu s šeky na nákup zboží v hodnotě 25 tisíc korun převzalo celkem 9 žáků. Dále pak zástupci tří základních a jedné střední školy si převzali každý šek na 20 tisíc korun, které věnoval Plzeňský kraj.

Také letos se účast v projektu navýšila oproti předchozím ročníkům, což dokazuje, že zájem mladé generace o nebezpečí číhající na internetu tady je. A to nás velice těší. Je vidět, že mladí internet nepodceňují,“ uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Projekt Kraje pro bezpečný internet využíval v minulých letech vytvořené e-learningové lekce pro žáky, učitele, sociální pracovníky, rodiče a dospělé, zaměstnance a příslušníky Policie ČR, které byly rozšířeny o další témata. V roce 2016 byla nově vytvořena sada deseti videospotů pro seniory. Veškeré informace o projektu jsou dostupné na webových stránkách www.kpbi.cz(pzk)

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji