Jihočeský kraj

Škola má novou moderní učebnu

jck ucebnaVypadá to úžasně, moc se na práci na těchto strojích těším. Je to prostě špička. Šestnáctiletý student strojírenství Lukáš Hejhal takto okomentoval vybavení nové učebny, kde bude získávat první ostruhy ve svém oboru. Tu slavnostně otevřeli ve Vyšší odborné škole, Střední průmyslové škole, Střední odborné škola řemesel a služeb ve Strakonicích (VOŠ, SPŠ a SOŠ).

Hlavní devízou učebny je vybavení reálnými stroji. „Dosud se žáci zaučovali na cvičných strojích, teď mají k dispozici ale zařízení reálná. Konkrétně se jedná o tři CNC obráběcí centra, 3D skener, svařovací simulátor a laserové gravírovací zařízení. Věřím, že tuto skutečnost plně využijí a zároveň zužitkují po absolvování naší školy v praxi či při studiu na vysoké škole,“ uvedl ředitel (VOŠ, SPŠ a SOŠ) Miloslav Pileček.

Hejtmanka poděkovala všem, kteří se na vybavení supermoderní učebny podíleli

Vybudování nové učebny bylo hlavní součástí investice, kterou škola do své postupující modernizace vynakládá. Z celkových 29,8 milionu korun činila 26,8 milionu dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a tři miliony uhradil, coby zřizovatel školy, kraj.

Zařazení reálných strojů do výuky kvituje i hejtmanka Ivana Stráská, která se slavnostního otevření učebny zúčastnila. „Chtěla bych poděkovat všem, kteří se na vybavení této supermoderní učebny podíleli. Naši žáci a následně i absolventi totiž budou konkurenceschopní pouze v případě, že jim umožníme vzdělání v odpovídajícím zázemí se špičkovými stroji. A jsem velice ráda, že se vydáme právě touto cestou. Zároveň je to i cesta, jak se dostávat v našem školství více vpřed,“ doplnila Stráská. (jck)

 

Jihočeský kraj

nove logo 400

Hejtman: Mgr. Jiří Zimola, ČSSD
Krajské město: České Budějovice
Rozloha: 10 056 km2
Počet obyvatel: 637 460
Hustota zalidnění: 63 obyvatel/km2
NUTS: Jihozápad
Radní: Lucie Kozlová (ANO), Jan Kubík (ANO), Jaromír Slíva (ČSSD), Ivana Stráská (ČSSD), Pavel Hroch (Jihočeši 2012), Jaromír Novák (ČSSD), Miroslav Joch (ČSSD), Petr Kalina (ANO), František Konečný (ANO)
Koalice: ČSSD a KSČM
Počet obcí s rozšířenou působností: 17
Počet členů rady: 11
Počet členů zastupitelstva: 55

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji