Ode dneška se létá z Brna do Berlína

RyanairDvakrát týdně spojí od dnešního dne Brno a Berlín nová pravidelná letecká linka. Z Brna-Tuřan na letiště Berlín Schönefeld bude létat jako součást letního letového řádu společnosti Ryanair na rok 2019. Pro Jihomoravský kraj a město Brno je to další z dílčích úspěchů ve snaze zvýšit počet pravidelných linek z krajského letiště.

Zvýšit počet pravidelných leteckých linek z Brna je stále jednou z priorit kraje a hlavním úkolem pro mě jako hejtmana. Nepochybuji o tom, že trasa do Berlína bude úspěšná, a to v obou směrech. Jihomoravský kraj i jeho okolí nabízejí nesčetně příležitostí na výlety i pro obchod, takže očekávám, že nová linka k nám přivede další tisíce návštěvníků. A samozřejmě ve snaze o rozšiřování nabídky pravidelných linek budeme i nadále pokračovat,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Jsme rádi, že cestující z Brna mají možnost nově létat pravidelně dvakrát týdně mezi Brnem a Berlínem. Zhruba hodinový let startuje z Brna každé úterý ve 13 hodin a v sobotu ve 14:25 hodin. Věříme, že nová linka bude mít úspěch, a předpokládáme, že počet odbavených cestujících za rok 2019 by na této lince mohl činit až  25 tisíc lidí,“ uvedl vedoucí přepravního provozu LETIŠTĚ BRNO, a.s. Radek Lang. (jmk)

 

Jihomoravský kraj

symbolika logo 2010

Hejtman: Bohumil Šimek (ANO)
Krajské město: Brno
Rozloha: 7197 km2
Počet obyvatel: 1193930
Hustota zalidnění: 157 obyvatel/km2
NUTS: Jihovýchod
Radní: Roman Hanák (ČSSD), Taťána Malá (ANO), Marek Šlapal (ČSSD), Jan Vitula (TOP 09), Martin Maleček (Starostové pro Jižní Moravu), Jana Pejchalová (ANO), Miroslav Kubásek (ANO), Petr Hýbler (ANO), Tomáš Soukal (ČSSD), Igor Chlup (ČSSD)
Koalice: ČSSD a KDU-ČSL
Počet obcí s rozšířenou působností: 21
Počet členů rady: 11
Počet členů zastupitelstva: 65

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji