Tabule v kraji stále přibývají

Památková rezervace PardubicePardubický kraj podporuje informovanost turistů na svém území také rozmísťováním velkých hnědých tabulí u silnic I. tříd (IS23). V současné době 121 těchto tabulí zve na 47 významných turistických cílů. Také letos přibyly nové.

V poslední době se nám podařilo umístit tabule, které zvou na památkovou rezervaci Pardubice, městské památkové zóny Svitav, Ústí nad Orlicí a Jablonného nad Orlicí, na muzea obuvi a kamene ve Skutči, vojenství v Králíkách a hipologické ve Slatiňanech, zámek Choceň, kostel v Klášterci nad Orlicí a další zajímavé cíle,“ říká radní pro cestovní ruch, sport a volnočasové aktivity René Živný.

K výrobě a umístění tabulí IS 23 je nezbytné dodržovat postup daný metodikou, kde je prvním krokem zařazení objektu do seznamu, který je každoročně aktualizován. Turistické cíle navrhuje kraj ve spolupráci s Ministerstvem kultury, Ministerstvem dopravy, Ředitelstvím silnic a dálnic a Českou centrálou cestovního ruchu. Tabule s významnými kulturními a turistickými cíli se umísťují podél silnic1. třídy, dálnic a rychlostních komunikací. „Začátkem léta přibylo na seznam nové turistické lákadlo -Země Keltů v Nasavrkách. Předpokládám, že nejdéle na příští turistickou sezónu se nám podaří vyznačit v terénu i tento keltský skanzen,“ dodává radní Živný. (pak)

 

Pardubický kraj

logo1

Hejtman: Martin Netolický (ČSSD)
Krajské město: Pardubice
Rozloha: 4519 km2
Počet obyvatel: 758548
Hustota zalidnění: 171 obyvatel/km2
NUTS: Severovýchod
Radní: Roman Línek (Koalice pro Pardubický kraj), Michal Kortyš (ODS), Bohumil Bernášek (ČSSD), Václav Kroutil (ČSSD), Pavel Šotola (Koalice pro Pardubický kraj), Hana Štěpánová (STAN), Ladislav Valtr (ODS), René Živný (Koalice pro Pardubický kraj)
Koalice: ČSSD, KPK a SPOZ
Počet obcí s rozšířenou působností: 15
Počet členů rady: 9
Počet členů zastupitelstva: 45

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji