Kraj investuje do možné snažší evakuace léčebny

LDN RybitvíS cílem zvýšit bezpečnost a usnadnit případnou evakuaci vyhlásili radní Pardubického kraje výběrové řízení na dodavatele druhé etapy vybudování systému elektrické požární signalizace a evakuačního rozhlasu včetně stavebních úprav v Léčebně dlouhodobě nemocných v Rybitví. Předpokládaná hodnota zakázky činí osm milionů korun.

Vedle nemocnic chceme rozvíjet také léčebny dlouhodobě nemocných. Poté, co jsme dokončili první etapu zlepšení bezpečnosti, chceme pokračovat v budově A. Jsme si vědomi toho, že v léčebně jsou umístěni lidé, kteří mají zhoršenou schopnost pohybu, a proto jim touto investicí musíme jednoznačně zajistit, aby bylo vyklízení prostor v případě mimořádné události co nejrychlejší a nejjednodušší s ohledem na zdravotní stav všech pacientů,“ uvedl radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Po dokončení budou obě budovy léčebny plnohodnotně ochráněny před nebezpečím požáru, vybaveny zařízením na detekci požáru a stavebně upraveny pro bezpečnou evakuaci klientů.

Předpokládané náklady druhé etapy jsou necelých osm milionů korun. „Protože budeme stavět za plného provozu budovy, bude tak ztížený přístup na staveniště a dodavatel bude muset pracovat s ohledem na provoz tohoto zařízení. Začít by se mělo na začátku listopadu a vše hotové by mohlo být do konce března 2020,“ sdělil 1. náměstek hejtmana Roman Línek. (pak)

 

Pardubický kraj

logo1

Hejtman: Martin Netolický (ČSSD)
Krajské město: Pardubice
Rozloha: 4519 km2
Počet obyvatel: 758548
Hustota zalidnění: 171 obyvatel/km2
NUTS: Severovýchod
Radní: Roman Línek (Koalice pro Pardubický kraj), Michal Kortyš (ODS), Bohumil Bernášek (ČSSD), Václav Kroutil (ČSSD), Pavel Šotola (Koalice pro Pardubický kraj), Hana Štěpánová (STAN), Ladislav Valtr (ODS), René Živný (Koalice pro Pardubický kraj)
Koalice: ČSSD, KPK a SPOZ
Počet obcí s rozšířenou působností: 15
Počet členů rady: 9
Počet členů zastupitelstva: 45

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji