Hlavní tepna Radotína bude od pondělí uzavřena

radotinV souvislosti se stavbou optimalizace trati začíná9. března uzavírka, během níž se kvůli výměně mostního objektu zcela uzavře podjezd pod železničním mostem v Karlické ulici. Hlavní průjezd Radotínem tak bude uzavřen až do 9. prosince 2020. Jedná se o silnici č. II/115 spojující Prahu s Dolním Poberouním, tj. s Černošicemi, Řevnicemi, Karlštejnem a dalšími městy a obcemi.

V souvislosti s touto uzavírkou jsou stanoveny objízdné trasy po kapacitních páteřních komunikacích, které vedou mimo území Radotína, kde se od pondělí předpokládají dlouhé kolony vozidel. Dopravním značením budou objízdné trasy značeny na „Radotín – sever“ a „Radotín – jih“ (hranici tvoří železniční trať).


Žádáme všechny řidiče, aby se v příštích měsících, pokud možno, vyhnuli Radotínu, který bude kvůli uzavírce podjezdu v Karlické ulici téměř neprůjezdný. Občany Radotína pak prosím o trpělivost během této uzavírky, která je způsobena velkou rekonstrukcí železniční tratě a radotínského nádraží, jejichž investorem je státní organizace Správa železnic,“ říká starosta Městské části Praha 16 Karel Hanzlík. Z Dolního Poberouní, Dobřichovic a okolí vede objízdná trasa na Prahu směrem na Jíloviště a dál po Strakonické silnici č. I/4. Pokud se řidiči z tohoto regionu potřebují dostat do Radotína, ze Strakonické najedou v Lahovicích na Radotínský most a po Pražském okruhu (D0) pokračují směrem na Lochkov, kde z dálnice sjedou a do Radotína přijíždějí od severu kolem cementárny. (pha16)

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji