Komfortnější doprava ve středních Čechách

sck autobusyDva zbrusu nové kloubové autobusy Solaris Urbino 18 získal dopravce ČSAD Střední Čechy. Vozidla jsou součástí celkové dodávky šesti autobusů, které budou postupně předány v prvních měsících příštího roku.

 

Potřebujeme řešit navýšení kapacity autobusových příměstských linek ze Středočeského kraje do Prahy. IDSK proto požádalo dopravce, aby začali pořizovat více kloubových autobusů. Pomůže to efektivně navýšit kapacitu na vytížených linkách, protože kloubový autobus má kapacitu až o 50 % vyšší, avšak vícenáklady se zvyšují u kloubového autobusu jen o 15 až 20 %,“ uvedl zástupce ředitele pro dopravu a marketing Integrované dopravy Středočeského kraje Martin Jareš.

Tato nová řada kloubových autobusů zaujme už na první pohled, a to svým moderním vzhledem. Autobusy jsou vybaveny výkonnými motory DAF a jsou opatřeny automatickou převodovkou. Motory splňují nejpřísnější emisní normu Euro 6. 

Komfortnější cestování pro cestující v těchto nových vozidlech spočívá v celovozové klimatizaci, větším prostoru pro kočárky nebo vozíky pro invalidy, pohodlnějších sedadlech či zvýšeném počtu tlačítek „znamení k řidiči“. Vozidla jsou vybavena červenými sedadly a poprvé jsou modře zvýrazněna sedadla určená osobám s omezenou schopností pohybu a orientace. Samozřejmostí je již možnost platit jízdné nejen v hotovosti, ale také bezkontaktní bankovní kartou či mobilní aplikací PID Lítačka.

Naše společnost dodala do provozu v rámci PID již téměř 80 autobusů. V této konkrétní dodávce se jedná o autobusy nové generace, kde konstruktéři aplikovali nejen nové trendy v konstrukci autobusů, ale byly zde uplatněny také dosavadní zkušenosti s provozem našich vozidel,“ uvádí ředitel SOLARIS CZECH Roman Zdráhal.

V kategorii kloubových autobusů dodala firma Solaris pro potřeby ČSAD Střední Čechy od roku 2009 již 15 autobusů. Nové vozy budou zajišťovat provoz zejména na našich nejvytíženějších linkách 375 a 367 mezi Prahou a Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví,“ dodává ředitel ČSAD Střední Čechy Štěpán Ševčík. (sck)

 

Středočeský kraj

sck

Hejtman: Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)
Krajské město: Praha
Rozloha: 11014 km2
Počet obyvatel: 1287277
Hustota zalidnění: 116 obyvatel/km2
NUTS: Střední Čechy
Radní: Gabriel Kovács (ANO), Martin Kupka (ODS), Martin Macháček (STAN), Daniel Marek (TOP 09), Věslav Michalik (STAN), Jaroslava Němcová (ANO), František Petrtýl (ANO), Vít Rakušan (STAN), Jan Skopeček (ODS), Ivo Šanc (STAN)
Koalice: ČSSD a KSČM
Počet obcí s rozšířenou působností: 26
Počet členů rady: 10
Počet členů zastupitelstva: 65

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji