Bernard: pravděpodobně se stala chyba

bernard fbDnes dopoledne se objevila informace, že plzeňská policie spustila vyšetřování hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda, krajských radních a úředníků. Cílem je zjistit, zda se nedopustili šíření nakažlivé nemoci. Za to hrozí až desetiletý trest, za porušení karantény pokuta až tři miliony korun. Hejtman Bernard na osočení z toho, že by šířil nakažlivou nemoc, reagoval na sociální síti.

Hejtman Josef Bernard tvrdí, že neurčoval délku karantény, ani to kolikrát bude testovaný. Vše podle něj řídila hygienická stanice. "Do práce jsem šel poté, co byl můj test negativní a uplynulo více jak 14 dní od kontaktu s kolegyní radní, která byla pozitivní na COVID-19. Má slova potvrzuje i ředitel krajské hygienické stanice Michal Bartoš," uvedl hejtman.

Popisuje také průběh svých testů. První byl negativní, druhý pozitivní a třetí znovu negativní, na výsledek testu číslo čtyři se stále ještě čeká. "Ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se stala chyba," tvrdí politik.

 


Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji