Autobusy na Vejprtsku jezdí

autobus ilustracniAutobusy na Vejprtsku dnes vyjedou všechny podle platných jízdních řádů. V průběhu víkendu se odboru dopravy krajského úřadu ve spolupráci s několika dopravci podařilo zajistit dostatečný počet autobusů a řidičů, aby i na Vejprtsku vyjely všechny spoje podle jízdních řádů, jak jsou cestující zvyklí. Dopravní obslužnost na Podbořansku a Lounsku – západ bude také zajištěna v plném rozsahu.

Velké poděkování patří dopravcům, kteří byli velmi vstřícní. Společně se nám podařilo zajistit už od pondělí dopravu v plném rozsahu. Věřím, že situaci se podaří v brzké době zcela stabilizovat,“ řekl náměstek Jaroslav Komínek.

Jedinou výjimkou je linka 583 Vejprty – Annaberg – Buchholz, která nebude až do dovolání obsluhována. Jedná se o linku přeshraniční, která vede prakticky po celé délce na území Německa. Na území cizího státu nelze jednoduše objednat příležitostnou dopravu z legislativních důvodů.

Dopravní obslužnost zajistí ve zmíněných oblastech různí dopravci, autobusy tedy nebudou v jednotném zeleném designu, ale budou označeny číslem linky, tak jak jsou cestující zvyklí. Po dobu zajištění dopravy v nouzovém režimu nebude vybíráno jízdné. (usk)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji