V létě by se měla začít stavět nemoncice v Moravské Třebové

nemocnice3Rada Pardubického kraje dnes schválila zahájení výběrového řízení na stavitele nového objektu Nemocnice následné péče v Moravské Třebové, jehož součástí bude také výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. Předpokládané náklady stavby, která by měla začít v letních měsících, činí necelých 290 milionů korun včetně daně.

V poslední době jsem dostával “zcela zaručené informace“ z Moravské Třebové a okolí, že nemocnici stavět nebudeme. Nyní máme vše černé a bílém a zahajujeme hledání dodavatele této dlouho očekávané stavby. Celý náročný proces bude samozřejmě zakončen zprovozněním nemocnice, al je to pro nás výrazný úspěch, protože situace okolo stávajícího areálu a jednání s vlastníky budov byla velmi složitá a náročná,“ sdělil hejtman Martin Netolický. „Poslední měsíce jsme společně s projektanty věnovali tomu, abychom vytvořili moderní a funkční nemocnici následné péče včetně prostoru pro naše záchranáře. Stanovili jsme jednoznačný limit pro celou stavbu, který byl dodržen. V tuto chvíli jsou předpokládané náklady stavby necelých 290 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle radního pro zdravotnictví Ladislava Valtra se bude jednat o kvalitní a vyhledávané zařízení následné péče široko daleko. „Vzhledem k majetkové struktuře bylo velice složité to dosavadní zařízení jakkoliv rozvíjet. Proto jsme udělali maximum, abychom tento jistý dluh z minulosti vůči zdravotnictví na Moravskotřebovsku dohnali. Nyní máme před sebou nemocnici, která bude splňovat všechny požadované parametry jak pro personál, tak samozřejmě pro pacienty. Zároveň touto stavbou vyřešíme výjezdové stanoviště pro naši záchranku, které nadále přikládáme vysokou prioritou v celém regionu,“ řekl krajský zdravotní rada Ladislav Valtr.

Součástí projektu je kromě nemocnice následné péče s 90 lůžky také stravovací provoz, rehabilitace, laboratoře, administrativně-provozní část a stanoviště záchranné služby včetně stání pro sanitní vozy. „Pozemky pro stavbu budovy jsme získali od města Moravská Třebová, za což si samozřejmě zaslouží naše poděkování. V rámci výběrového řízení, do kterého lze podávat nabídky do 4. května, znovu uplatňujeme vedle ceny také kritérium délky realizace stavby v poměru 80:20. Pakliže vše půjde podle předpokladu, rádi bychom začali stavět v červenci,“ řekl 1. náměstek hejtmana Roman Línek. (pak)

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji