Krajské školy o prázdninách obsadili místo žáků stavebníci

​V letních měsících jsou v plném proudu rekonstrukce a opravy krajských škol. Karlovarský kraj na potřebné stavební práce vyčlenil pro letošní rok okolo 30 milionů korun.

Novou fasádu a zrekonstruovanou přístupovou cestu bude mít Gymnázium a obchodní akademie v Mariánských Lázních. Stavební akce přijdou na více než 4 miliony korun.  Žáci chebského a ašského gymnázia se dočkají vyměněných oken, v Aši navíc dojde k decentralizaci vytápění. Měnit okna se budou za téměř dva miliony také na Střední průmyslové škole keramické a sklářské v Karlových Varech. „Během prázdnin se rovněž upravují prostory domova mládeže v Drahovicích pro přestěhování Pedagogicko-psychologické poradny v Karlových Varech. V Ostrově zrekonstruují elektroinstalaci na gymnáziu a tamní Základní škola praktická a základní škola speciální bude mít nově opravené sociální zařízení. Obě akce jsou celkem za téměř 4 miliony korun,“ doplnil náměstek hejtmana Martin Havel.

Úpravy rozvodů ústředního topení čekají Dětský domov Mariánské Lázně, rekonstrukcí sociálního zařízení projde mariánskolázeňský Domov mládeže. V Dětském domově v Plesné provedou stavebníci odvlhčení budovy za 1,3 milionu korun.

Čilý stavební ruch panuje také v prostorách Prvního českého gymnázia Karlovy Vary. Výstavba západního křídla budovy patří k největším projektům Karlovarského kraje s dotací z ROP Severozápad. Celkové náklady včetně dotace a spoluúčasti Karlovarského kraje by měly dosáhnout 49 milionů korun. Kompletní dokončení projektu se plánuje na podzim příštího roku.

Karlovarský kraj 

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji