Kraj zlevnil zámek o tři a půl milionu

zamek techobuzZámecký areál v Těchobuzi na Pelhřimovsku, který je v majetku kraje, je opět na prodej. A za sníženou cenu. K mání je teď za osm a půl milionu korun.

Objekty původně sloužící pro potřeby ústavu sociální péče a včetně pozemků o celkové rozloze přibližně 11,5 tisíc m2 prodává kraj opakovaně, protože do prvního ani druhého kola prodeje nepřišla žádná nabídka. „Minimální nabídkovou cenu jsme aktuálně stanovili na 8,6 milionu korun, vycházíme přitom z nejnovějšího znaleckého posudku i ze zkušeností z předchozích nabídkových řízení. Objekt je přibližně pět let prázdný, a to se logicky podepsalo na jeho stavu. Původní cena okolo 12 milionů je za současné situace už nereálná,“ popsal situaci Martin Kukla, náměstek hejtmana pro oblast ekonomiky a majetku.   

Zámek v Těchobuzi, který je nemovitou kulturní památkou, má dvě podlaží a v 70. letech byl rozšířen o přístavbu, včetně garáže a skladu. Uvnitř objektu zámku o celkové podlahové ploše cca 1 800 m2 byly částečně provedeny stavební úpravy a změny dispozic. Nedaleká provozní jednopodlažní budova o ploše cca 450 m2 byla v roce 1983 přestavěna, provedeno zateplení objektu včetně nových rozvodů vody, topení nebo zdravotně technické instalace.

Zájemci o koupi předloží své nabídky prostřednictvím poštovní zásilky nebo osobně na podatelnu krajského úřadu nejpozději do 1. 10. 2019 do 12 hodin. (kv)

 

Kraj Vysočina

kraj vysocina logo 3

Hejtman: Jiří Běhounek (ČSSD)
Krajské město: Jihlava
Rozloha: 6796 km2
Počet obyvatel: 515864
Hustota zalidnění: 76 obyvatel/km2
NUTS: Jihovýchod
Radní: Pavel Franěk (ANO), Vladimír Novotný (ČSSD), Jana Fischerová (ODS), Pavel Pacal (Starostové), Josef Pavlík (ANO), Jana Fialová (ČSSD), Jan Hyliš (ČSSD), Martin Hyský (ČSSD)
Koalice: ČSSD s podporou KSČM
Počet obcí s rozšířenou působností: 15
Počet členů rady: 9
Počet členů zastupitelstva: 45

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji