Na blížící se Olympiádě dětí a mládeže se nebude jen sportovat

odm kvUž za jedenáct dní odstartuje Olympiáda dětí a mládeže, jejíž devátý zimní ročník hostí Karlovarský kraj. Mladí sportovci z celé republiky budou soupeřit řadě sportů, včetně ledního hokeje, alpského lyžování, biatlonu nebo karate či šachu. Na sportoviště by měly dorazit téměř dvě tisícovky sportovců a trenérů. Ovšem nejenom sportem bude olympiáda žít.

Sauna, bruslení, hvězdárna nebo třeba kino. To je jen výběr aktivit, kterými si akreditovaní účastníci Olympiády dětí a mládeže mohou zpestřit svou lednovou návštěvu Karlovarského kraje. Organizátoři ve spolupráci s partnery pro mládežnické olympioniky připravili bohatý mimozávodní program.

K čerpání všech výhod je potřeba předložit platnou akreditační kartu. Nejširší nabídka aktivit účastníky ODM čeká pochopitelně v centru olympijského dění v Karlových Varech. V první řadě jsou to akce pořádané v olympijském domě. V západočeské metropoli mohou zájemci dále využít 50% slevu na vstup do dvou bazénů. Jeden je součástí areálu KV Areny, druhý se nachází v Alžbětiných lázních nedaleko olympijského domu. V budově lázní je možné využít také slevu do Caffé Sissi (10 %). Organizátoři mysleli i na ty, kteří si v průběhu týdenního sportování najdou chvíli i na studium. Městská knihovna, pobočka I. P. Pavlova 7, a Hvězdárna Františka Krejčího jim své služby nabídnou bezplatně. Výčet sportovně-kulturního vyžití v Karlových Varech doplňuje 25% sleva do Kina Drahomíra.

Mimozávodní program je připraven i pro účastníky ubytované v horských střediscích. Božídarské Apartmány Engadin poskytly služby svého wellness centra, 20. ledna pak budou hostit zábavný večer spojený s autogramiádou známého sportovce. Relaxovat je možné i v nedalekém Jáchymově, olympionikům se v pondělí 20. ledna odpoledne bezplatně otevře tamní Aquacentrum Agricola. Perfektní příležitostí k vypuštění závodní nervozity bude i bobovačka s Pojišťovnou 211, která se na Božím Daru uskuteční v pondělí a středu vždy od 14 hodin. Kulturní program pak ve středu obstará jáchymovský dům Radium, naplánováno je promítání filmu a koncert známého interpreta.

Zajímavý program nechybí ani v dalších partnerských městech. Mariánské Lázně, které se stanou centrem karatistů, pro účastníky připravily bezplatný vstup do bazénu a parku Boheminium, ve kterém si návštěvníci mohou prohlédnout dokonalé zmenšeniny nejvýznamnějších památek České republiky. Cheb dle programu ODM hostí hokejovou skupinu B a následné zápasy o medaile a pro ledu nenasytné účastníky je připraven i bezplatný vstup na kluziště na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Zdarma je rovněž vstup do chebského plaveckého bazénu. Zpestření náročného sportovního zápolení pak nabídne i Dům Kultury v Ostrově, v úterý a středu zde mají sportovci a doprovod volný vstup na promítání filmů, vždy od 18:00. (kvk); foto: odm.olympic.cz

 

Pardubický kraj

logo1

Hejtman: Martin Netolický (ČSSD)
Krajské město: Pardubice
Rozloha: 4519 km2
Počet obyvatel: 758548
Hustota zalidnění: 171 obyvatel/km2
NUTS: Severovýchod
Radní: Roman Línek (Koalice pro Pardubický kraj), Michal Kortyš (ODS), Bohumil Bernášek (ČSSD), Václav Kroutil (ČSSD), Pavel Šotola (Koalice pro Pardubický kraj), Hana Štěpánová (STAN), Ladislav Valtr (ODS), René Živný (Koalice pro Pardubický kraj)
Koalice: ČSSD, KPK a SPOZ
Počet obcí s rozšířenou působností: 15
Počet členů rady: 9
Počet členů zastupitelstva: 45

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji